Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    Kurumuz Hakkında

    T.C. ADALET BAKANLIĞI OLTU T TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

     

    Kurumun Konumu

    Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzün Uluslararası standartlara uygun çağdaş ve modern yeni ceza infaz kurumlarının yapılması çalışmaları sonucu yapımına 22/02/2006 tarihinde başlanan Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Oltu İlçemizin yaklaşık 1,5 km. güneydoğusunda, halitpaşa mahallesi damlıca sırtları mevkiinde, yaklaşık 96.000 m2 büyüklüğündeki arsa üzerine inşa edilerek 23/06/2008 tarihinde hizmete girmiştir.

    Kurumun fiziki özellikleri:

    Oltu T Tipi Ceza İnfaz Kurumumuz, Ceza İnfaz Kurumu Ana Binası, Jandarma Hizmet Binası, Ziyaretçi Kabul Binası ve dört bloktan oluşan toplam 40 dairelik Personel lojmanlarından oluşmaktadır. Kurumumuzun geçici koğuşlarla birlikte toplam mahkum kapasitesi 312 dir. Kurumun içerisinde hükümlü tutuklu odaları, açık ve kapalı spor salonları, konferans salonu, kantin, mescit, berberhane, terzi, iş atölyeleri, derslikler, hobi salonları, personel yemekhanesi, avukat görüş yerleri , kapalı ve açık görüş mahalleri ve idari kısım vardır. Kurumun ısıtma sistemi Doğalgaz ile sağlanmaktadır. Ayrıca kurumda kesintisiz güç kaynağı, jeneratör, ve yangın alarm sistemi ile 1000 tonluk su deposu mevcuttur. Hükümlü ve tutukluların kalacağı 30 adet 8 kişilik, 8 adet 3 kişilik, 24 adet tek kişilik ve 2 adet 12 kişilik geçici kabul odası bulunmaktadır. Bu odalardan 3 ve 8 kişilik olanlar 2 katlı olup, üst katları yatakhane alt katlarında ise mutfak, banyo, tuvaletten oluşmaktadır. Tek kişilik odalar 11.5 m2 büyüklüğünde, 3 kişilik odaların 24 m2 alt, 24 m2 üst katı olmak üzere toplam 48 m2 ve 25 m2 lik havalandırmaları, 8 kişilik odaların alt ve üst katları 32,4 m2 olmak üzere toplam 64,8 m2 den oluşmakta ve 33,75 m2 lik havalandırmaları bulunmaktadır.

    İdari Bölümler:

    Kurumun idari bölümleri kurum ana binasında olup, kurumun girişi ve üst katları idari birimlerden oluşmaktadır. Alt katta nöbetçi ikinci müdür, sorumlu infaz koruma başmemurluğu, ambar memurluğu, emanet para memurluğu, hazır kuvvet bekleme odası, avukat ve protokol bekleme odası, yemekhane, üst katı ise savcı , kurum müdürü, 2. müdür odalarıyla, merkez kontrol odası, santral, arşiv toplantı odası ve diğer birimlerden oluşmaktadır.

    İyileştirme Bölümleri:

    Bütün hükümlü ve tutukluların, eğitim, öğretim, kurs, spor, sosyal ve kültürel faaliyetleri yapılabileceği şekilde tasarlanmış kurumumuzda, 5 adet derslik, 2 adet hobi salonu, üç adet iş atölyesi, biri açık diğeri kapalı olmak üzere iki adet spor salonu, 136 kişilik bir adet konferans salonu, bir adet kütüphane ve odalarda merkezi yayın sistemi vardır. Avukat ve Ziyaretçi Görüş Mahalleri: Kurumumuzda 4 adet açık görüş yeri, 36 adet görüş kabini ve 32 adet avukat görüş yeri bulunmaktadır.

    Revir ve Sağlık Ünitesi:

    Kurumumuzda hükümlü ve tutukluların kullanabileceği iki adet 6 kişilik revirin yanı sıra sağlık biriminde görev yapacak olan personel için doktor, diş doktoru, psikolog, hemşire odaları mevcuttur. İş Atölyeleri ve Yapılması Düşünülen İş Kolları: Kurumuzda hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerinin sağlanması, bildikleri meslek ve sanatın unutturulmaması amacıyla meslek sahiplerinin becerilerini devam ettirmeleri ve boş zamanlarını değerlendirerek gelir elde etmeleri için mevcut iş atölyeleri kurulmuş olup, bunlar; Oltu taşı, Oltu taşı döküm, Oltu taşı işlemeciliği, Oltu taşı kuyumculuk, makrome, resim ve boyama iş atölyeleri kurulmuş olup çok kısa zamanda faaliyete geçecektir.

    Ziyaretçi Kabul Binası:

    Kurum ana binasının önünde, kurumu çevreleyen ihata duvarının dışında bulunan ziyaretçi kabul binasında, kurumumuza gelen ziyaretçilerin, kuruma girerken ve çıkarken, turnikelerin açılması için gerekli olan göz retinalarının optik göz okuma sistemiyle bilgisayar ortamına aktarılmaktadır. Aynı zamanda burada ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bekleme salonu, kantin, çocuk parkı ve emzirme odaları bulunmaktadır.

    Personel Lojmanları:

    Kurum ve jandarma personelinin yararlanacağı, kurum ana binasının arka tarafında 4 bloktan oluşan 40 adet lojman vardır. Lojmanların ön ve arka tarafına sarı çam, akasya, ve aylantus olmak üzere yaklaşık 1500 adet fidan dikilmiştir. Lojmanlarda bekar personelin yararlandığı biri erkek, biri bayan iki adet misafirhane ile diğer misafirler için her ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir adet genel misafirhane vardır.

    Jandarma Hizmet Binası:

    Jandarma binası kurumun ana binasını çevreleyen ihata duvarlarının dışında, jandarma personelinin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek şekilde yapılmıştır. Jandarma personelinin ihtiyaçları doğrultusunda yatakhane, mutfak, yemekhane, çamaşırhane ve idari personelinin kullanabileceği birimleri mevcuttur.

    Adres

    Telefon

    +90 442 816 13 85 +90 506 600 63 45

    Faks: +90 442 816 34 33

    E-Posta

    abboltu.ttcikisaret.adalet.gov.tr